Campings Ardeche Frankrijk

Klimaat Ardeche Frankrijk

De Ardeche heeft een landklimaat. Dat wil over het algemeen zeggen dat de zomers warm zijn en de winters koud. Omdat de Ardeche vlakbij de Middellandse Zee ligt, heeft de Ardeche ook veel Mediterrane invloeden. Hierdoor zijn de zomers wel erg warm, maar de winters eigenlijk niet zo koud. Het vriest bijna nooit in de Ardeche.

Mistral

Enige uitzondering op het zonnige klimaat is de Mistral. Een harde wind die koude licht vanuit het Centraal Massief richting Zuid- Frankrijk blaast. Als deze wind gaat waaien kan de temperatuur snel zakken. Als de Mistral gaat waaien als je op vakantie bent, zul je een aantal koude dagen tegemoet gaan. Neem daarom altijd een warme trui mee. Je weet maar nooit.

Zon

De zon begint vanaf maart al aardig krachtig te worden in de Ardeche. Tot eind oktober kun je vaak nog heerlijk in het zonnetje zitten in de Ardeche. Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar. In Juli is de zon het sterkst en kan de temperatuur gemakkelijk boven de 30 graden uitkomen.

Regen

Als je gaat kamperen wil je natuurlijk niet in de regen staan. De Ardeche is een groene omgeving en dat betekent over het algemeen dat er voldoende regen valt. Je kunt dan ook altijd een buitje treffen. Langdurige regen komt gelukkig in de zomer niet vaak voor. De meeste langdurige neerslag valt in de maanden maart t/m mei en november-december.

UV

Van mei t/m augustus is de UV straling erg krachtig (indicatie 6-8). Goed smeren dus!
 

Top Campings

top camping ardeche
Camping L'Ardechois