Campings Ardeche Frankrijk

Ardeche Bezienswaardigheden

bezienswaardigheden ardecheVoordat u naar de Ardèche afreist om met uw tentje of caravan van een welverdiende vakantie te gaan genieten, wilt u natuurlijk weten wat de Ardeche te bieden heeft. We hebben de belangrijkste redenen om te gaan kamperen in de Ardeche voor u op een rijtje gezet.

Natuur

De Ardeche staat bekend om haar prachtige natuur. Veel camping hebben inmiddels ook begrepen dat toeristen voor het natuurschoon naar de Ardeche trekken. In de Ardeche zijn veel campings prachtig aangelegd. Als u wakker wordt, staat u direct in een prachtige omgeving.

Sporten

In de Ardeche kunnen sportievelingen hun lol op. De rivier de Ardeche zorgt voor veel vertier. U kunt er heerlijk op kanoën of in zwemmen. Met een mountainbike de heuvels in of lekker te voet is ook een aanrader. En voor de waaghalzen bestaat de mogelijkheid om te raften, abseilen of bergbeklimmen .

Vallon Pont d'Arc

Pont d’Arc is een brug over de Ardeche. Op zich niet erg spannend natuurlijk. De brug is echter helemaal natuurlijk. Wind en water hebben een prachtige brug gecreëerd. U vindt de brug in de omgeving van Ruoms. Als u er toch bent, kunt u gelijk een bezoekje brengen aan het plaatsje Vallon Pont d’Arc. Een gezellig dorpje met veel terrasjes en restaurant. Ook de grotten en het historische stadhuis zijn de moeite waard.

Avignon

Sinds 1995 staat de stad Avignon op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is bijzondere stad met veel bezienswaardigheden zoals het Pausenpaleis, Palais des Papes. Hier verbleven negen pausen van 1309 tot 1376. Pont St-Benezet is de bekende brug uit het liedje sur le pont d’Avignon. Ook zijn er veel musea (Requien, musée Calvet, Archeologisch museum, Angladon).
 

Top Campings

top camping ardeche
Camping L'Ardechois